T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Pendik Nuh Kuşçulu Seramik ve Cam Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

NUH KUŞÇULU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Nuh Kuşçulu Teknik Ve Endüstri Meslik Lisesi; 08.03.2005 tarihinde İstanbul Valiliği (Milli Eğitim Müdürlüğü) ile Kutaş Dış Tic. ve Paz. A.Ş. (Mahmut KUŞÇULU) arasında imzalanan protokol ile Velibaba Mah. Mehmet Akif Cad. Pendik/İstanbul adresinde yapımına başlanan Nuh Kuşçulu Cam Meslek Lisesi 2005-2006 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

Okulumuz bünyesinde, 2007-2008 eğitim öğretim yılında Cam Anadolu Meslek Lisesi açılmış olup 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında Teknik lise kısmı ile yoluna devam etmiştir.
Okulumuz eğitim-öğretim faaliyetine  2014-2015 öğretim yılından itibaren NUH KUŞÇULU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ adı ile devam etmektedir.

Okulumuz Türkiye'nin ilk cam meslek lisesi olup, bünyesinde Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı bulunmaktadır.

Okulumuzun kuruluş amacı, ülkemiz ihracatında önemli bir yere sahip olan cam sanayinin küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerinde çalışacak nitelikli elemanları yetiştirmektir. Ayrıca Okulumuzdan mezun olan öğrenciler cam alanı ile ilgili meslek yüksek okullarının 2 yıllık ön lisans ve fakültelerin 4 yıllık lisans programlarına da devam edebilirler.

Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 07.03.2024 22:17 - Görüntülenme: 9807